Gezondheidscentrum

Gezondheidscentrum

Gezondheidscentrum

Het gezondheidscentrum te Valthermond is gesitueerd in het buitengebied aan een lange doorgaande weg met grote boerdeírijen en akkerland.
Om het gebouw in deze omgeving voldoende aanwezig te laten zijn is gekozen voor een robuuste hoofdvorm. Een vierkant gebouw, afgedekt met een ver overstekend piramidevormig dak.
Als materiaal is het in de omgeving veel voorkomende type rode metselwerk toegepast, waarin gele accenten en banden zijn opgenomen, en waarin de apotheek als onderdeel iets schuin geplaatst is. Dit alles, tezamen met de opvallende entree en belettering levert een kenmerkend gebouw op.

Interieur

Het interieur is ruimtelijk en tegelijk functioneel vormgegeven. De diverse ruimten zijn gegroepeerd rondom een kern waarin de behandelkamer zit. Tussen kern en deze ruimten Loopt een gang. Op deze wijze vindt de patiënt ” als vanzelf” zijn weg naar: receptiedesk, wachtkamer, spreekkamer.

Bouwtechniek

Er is veel aandacht besteed aan de techniek in het centrum. Zo is de geluidsisolatie tussen de spreekkamers en de overige ruimten optimaal, in verband met de privacy. Ook is er een uitgebalanceerd klimaatbehandelingssysteem, die zorgt voor ruim voldoende “frisse lucht” en in de zomer voor voldoende verkoeling. Ook de ICT is state of the art.