Nieuwbouw Woonboerderij

Nieuwbouw Woonboerderij

nieuwbouw woonboerderij

In het beschermde dorpsgezicht van het brinkdorp Havelte in Drenthe staat dit nieuwbouw ontwerp voor een woonboerderij. Nadat de bestaande monumentale voormalige boerderij, in gebruik als pannenkoekenboerderij, tot de grond toe was afgebrand is er op de oude fundamenten een ontwerp gemaakt voor een geheel nieuwe woonboerderij.

architectuur

Gezien de monumentale en beschermde omgeving in Havelte is bij het nieuwe ontwerp gebruik gemaakt van stijlkenmerken van de omringende bebouwing. Dit is onder meer te zien aan de eenvoudige edoch “majestueuze” hoofdvorm van de woonboerderij, die is afgedekt door een rieten kap, de vormgeving van de voorgevelkozijnen, het metselwerk en de houten gevelbekleding.
Toch is de vormgeving modern, zoals bijvoorbeeld is te zien aan de grote glaspartijen, of de geknikte kap.

interieur

Het interieur is zeer ruimtelijk, strak en tijdloos vormgegeven. De afwerking is van hoge kwaliteit. Hoge en lage ruimtes, vides en doorkijkjes wisselen elkaar af. De tuin is zodanig ontworpen dat deze opgaat in de landelijke omgeving van het dorp. Het resultaat is een nieuwe woonboerderij met een monumentale, tijdloze uitstraling en een elegant en ruimtelijk vormgegeven binnenruimte.