Verbouwing Artsenpraktijk

Verbouwing Artsenpraktijk

GC Tweede Exloërmond

Verbouwing gezondheidscentrum/h2>
Het gezondheidscentrum in Tweede Exloërmond in Drenthe is gevestigd in de voormalige Openbare Bibliotheek. Dit gebouwtje, uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw, is vooral van binnen grondig gerenoveerd.

Gezondheidscentrum interieur

Het bestaande interieur is gesloopt zodat een grote ruimte overbleef. In deze ruimte is een vrijstaand groot blok geplaatst, waarin apotheek en behandelruimte zijn geplaatst. Daar omheen zijn entree, receptie, wachtruimte en spreekkamers gesitueerd. Bovenop het behandelblok zit de administratie en een overlegruimte, afgescheiden van de grote ruimte door glaspuien. Op deze wijze ontstaat een functioneel en toch ruimtelijk geheel.

Gezondheidscentrum techniek

Het gebouw is voorzien van een goed functionerend geluidsarm klimaatsysteem, die voldoende frisse lucht in zomer en winter verzorgt. Veel aandacht is uitgegaan naar geluidsisolatie en ICT systemen.

Door de verbouwing is een al jaren leegstaand belangrijk openbaar gebouw gerevitaliseerd heeft opnieuw een openbare functie gekregen en is de huisartsenzorg in het dorp gewaarborgd.