Ton Groenewegen – Architect & Adviseur

HUISARTSENPRAKTIJK 2e EXLOËRMOND

Het gezondheidscentrum in 2e Exloërmond in Drenthe is gevestigd in de voormalige Openbare Bibliotheek. Dit gebouwtje, uit de zestiger jaren van de vorige eeuw, is vooral van binnen grondig aangepakt. 
Het bestaande interieur is gesloopt zodat één grote ruimte overbleef. In deze ruimte is centraal een vrijstaand groot blok geplaatst, waarin apotheek en behandelruimte zijn geplaatst. Daar omheen zijn entree, receptie, wachtruimte en spreekkamers gesitueerd. Bovenop het centrale blok zit de administratie en een overlegruimte, afgescheiden van de grote ruimte door glaspuien. Op deze wijze ontstaat een functioneel en toch ruimtelijk geheel.
Het gebouw is voorzien van een goed functionerend geluidsarm klimaatsysteem, dat voldoende frisse lucht in zomer en winter verzorgt. Veel aandacht is uitgegaan naar geluidsisolatie en ICT systemen.

Door de verbouwing is een al jaren leegstaand belangrijk openbaar gebouw in het dorp gerevitaliseerd en heeft opnieuw een openbare functie gekregen. Bovendien is de huisartsenzorg in het dorp gewaarborgd.

Project: Verbouwing Interieur

Plaats: 2e Exloërmond